Fred Perry, veel meer dan tennisshirts

De naamgever van het merk was een zeer succesvolle Engelse tennisspeler. Hij werd geboren op 18 mei 1909 als een zoon van een fabrieksarbeider. Hij begon als tafeltennisspeler en werd in 1929 wereldkampioen in die sport op negentienjarige leeftijd. Op eenentwintigjarige leeftijd begon hij zijn carrière als tennisspeler op de baan. Ook daarin heeft hij veel bereikt. Hij won het tennistoernooi van Wimbledon, het mekka van de tenniswereld, drie keer en won 10 grote toernooien. Hij de aanvoerder van het Engelse Davis Cup team. Aan het eind van het tennisseizoen van 1936 werd hij een beroepsspeler en verhuisde naar de Verenigde Staten, waarvan hij in 1939 staatsburger werd. In 1984 werd van Fred Perry een standbeeld onthuld op het Wimbledon tennispark.

Kledingmerk

Eind 1940 werd Perry benaderd door Tibby Wegner met een uitvinding, dat uiteindelijk leidde tot de polszweetband. In 1952 kwamen ze met het bekende witte tennisshirt dat onmiddellijk een groot succes werd. Sinds het eind van de vijftigerjaren werd naast het wit ook andere kleuren geboden, omdat een wit shirt bij tafeltennis verboden was. Het logo is een lauwerkrans en is geïnspireerd door het Wimbledon symbool. Het kledingmerk werd aanvankelijk geleid door zoon David Perry. In 1995 werd het gekocht door het Japanse bedrijf Hit Union.

Huidige situatie

Het Fred Perry merk begon dus met het iconische witte tennisshirt. Van dat tennisshirt is het merk richting zogenoemd ‘streetwear’ geschoven. De shirts worden natuurlijk nog altijd geboden, maar daarnaast biedt het met name ook jassen, jacks, poloshirts, overhemden, sweatshirts, t-shirts, truien, broeken, rokken, tassen, schoenen, mutsen, petten, sjaals, handschoenen, sokken, portemonnees en broekriemen. In Nederland heeft het merk twee eigen winkels, in Amsterdam en Roermond. Daarnaast zijn er natuurlijk andere winkel(keten)s die het merk voeren. Vanzelfsprekend heeft Fred Perry ook een webwinkel. Die is echter behoorlijk traag, niet in de Nederlandse taal en lijkt ook niet te zijn aangepast aan dit land.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *