27 januari 2022

Hästens bedden, slapen zoals de Zweedse royals

Op het ogenblik dat een merk erin slaagt om hofleverancier te worden betekent dit steevast dat je kan rekenen op een uitstekende kwaliteit en betrouwbaarheid. Ook de zogenaamde Hästens bedden staan hiervoor garant. Er zijn dan ook heel wat verschillende zaken die sterk pleiten in het voordeel van dit merk. Het gaat hierbij niet alleen om de natuurlijke, maar bovendien ook om de uitermate duurzame materialen waar gebruik van wordt gemaakt bij het vervaardigen van deze bedden. Hoe dan ook, zou jij ook graag willen kunnen genieten van een nachtrust die sterk lijkt op deze van de Zweedse royals? Maak dan meteen kennis met de sterke troeven waar de bedden van Hästens over beschikken.

Ervaar de unieke voordelen van paardenhaar

Eén van de belangrijkste eigenschappen waar je op kan rekenen op het moment dat je ervoor kiest om gebruik te maken van Hästens bedden is terug te vinden in het gebruik van uitsluitend de meest natuurlijke materialen. In eerste instantie is er op dit vlak het gebruik van paardenhaar. Dat is een behoorlijk arbeidsintensief proces. In eerste instantie dienen de paardenstaarten niet alleen grondig gewassen, maar ook gekamd te worden.

Daarna is het zo dat ze onder hoge druk opgewarmd dienen te worden tot een temperatuur van 140 graden. Dit zorgt ervoor dat het haar hevig gaat beginnen krullen. Nadien volgt dan het zogenaamde ontwarren. Dit heeft als gevolg dat de gekrulde strengen zullen gaan fungeren als een soort van kleine veer. Deze werkwijze zorgt er onder meer voor dat je bij het gebruik van een bed van Hästens altijd bent verzekerd van uitstekende ventilerende eigenschappen.

Volledig vervaardigd uit natuurlijke materialen

Het paardenhaar is uiteraard lang niet het enige natuurlijke materiaal dat wordt gebruikt bij het realiseren van de Hästens bedden, in tegendeel. Daarnaast wordt er namelijk door het merk ook gebruik gemaakt van het zachtste katoen en van de zuiverste wol. Voor de matrassen wordt ook gebruik gemaakt van lokaal vlas. Ook de beddenframes worden vervaardigd uit geselecteerd grenen welke afkomstig is uit de Noord-Zweedse bossen. Voor de veren wordt gebruik gemaakt van Zweeds staal. Het mag dan ook duidelijk zijn dat je bij een bed van Hästens niet alleen kan rekenen op sublieme natuurlijke eigenschappen, maar tegelijkertijd ook op een uitmuntende duurzaamheid.

Het iconische blauw-witte ruitjes patroon

Tijdens de jaren ’60 en ’70 was het zo dat in de slaapkamer eigenlijk uitsluitend kleuren voorkwamen zoals bruin, groen en oranje. Voor het merk Hästens geldt dat ze altijd al heeft geprobeerd om een buitenbeentje te zijn en het design waar ze gebruik van maakte vormde daarop geen uitzondering. Toen het blauw-witte ruitjes patroon werd geïntroduceerd waren de reviews niet bepaald mals. Het advies dat het bedrijf ontving was dan ook duidelijk, men zou verplicht worden om mee te gaan met de actuele trends van dat moment. Hästens hield echter voet bij stuk en zoveel jaren later is het blauw-witte ruitjes patroon absoluut iconisch geworden voor dit fantastische merk. Kies jij er dus met andere woorden om één van de Hästens bedden te kopen? Dan kan je meteen ook rekenen op de aanwezigheid van een veelvuldig besproken en beproefd design in je slaapkamer.