Het voordeel van houten speelgoed

Je wilt je kind graag laten spelen met speelgoed wat niet zo snel kapot gaat en wat niet gevaarlijk is. Dan is houten speelgoed een prima idee om aan te schaffen. Dit speelgoed is gemaakt van zeer stevig hout en gaat dus minder snel kapot. Dit betekend dat er zeer lang met houten speelgoed gespeelt kan worden en je dit niet hoeft te vervangen op korte termijn, wat wel het geval kan zijn bij kunststof speelgoed. Door dit alles is houten speelgoed veilig en goedkoper. Kleine kinderen steken graag speelgoed in hun mond en dit kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Denk aan stikken of het afbladderen van de verf wat giftige stoffen bevat, wat voornamelijk in kunststof speelgoed zit.

Duurzaam speelgoed

Door de lange houdbaarheid van houten speelgoed is de duurzaamheid hiervan zeer goed. Veel kunststof speelgoed gaat maar één periode mee, terwijl je kind met dit speelgoed van jouw of andere generaties kan spelen. Dit is ook een reden waarom steeds meer kinderdagverblijven en bassischolen kiezen om dit speelgoed aan te schaffen. Doordat dit speelgoed lang mee gaat geef je ook meer ruimte aan de natuur. Veel speelgoed word gemaakt van de rubberboom. Voorheen werden deze bomen gewoon verbrand, maar tegenwoordig krijgen zij een tweede leven om kinderen te vermaken als speelgoed. Naast rubberbomen wordt er ook vaak bamboe gebruikt om houten speelgoed van te maken.

bevorder de creativiteit van je kind

Kunststof speelgoed is er in allerlei kleuren, vormen en maten. Soms zelfs met extra elementen zoals licht en geluid. Dit trekt de aandacht van je kind en houdt het kind een tijdje bezig. Hierdoor mist alleen eigen creativiteit en inzicht. Om een kind van baby af aan te leren spelen met houten speelgoed gaat je kind een eigen fantasie creëren. Doordat houten speelgoed er eenvoudiger uitziet en minder kleurrijk is, zal je kind zichzelf stimuleren om hier meer van te maken dan wat het werkelijk is. Dit is heel erg goed voor de ontwikkeling. Dit soort speelgoed past zich ook aan naar de lichaamstemperatuur van je kind, doordat dit van natuurlijke materiaal gemaakt is, zal het hierdoor ook de zintuigen extra ontwikkelen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *