Rijles in Arnhem

Ik had met mijn ouders afgesproken dat ik mijn eerste rijles in Arnhem zou krijgen zodra ik 16.5 jaar was. Ik telde dan ook af naar deze dag en op de dag zelf kon ik niet wachten tot de lesauto voor de deur verscheen.

Eerste rijles

Eindelijk was het zo ver… de lesauto reed onze straat in. Ik werd toen wel even zenuwachtig, maar de instructeur lag mij alles heel rustig uit. Dit gaf mij wel vertrouwen. Natuurlijk wilden mijn ouders nog even een foto maken, dit vond ik wel even een lastig moment, ik voelde me opgelaten. Daarna gingen wij rijden. Ik hoefde eerst alleen nog maar te sturen. De rest deed de instructeur. Daarna mocht ik ook gas geven en remmen. Hij lag mij alles stap voor stap en rustig uit. Door zijn houding had ik er echt vertrouwen in dat het goed ging komen.

Rijbewijs halen

Volgende rijlessen

Een week later kreeg ik mijn tweede rijles. Ik vond het toen al veel minder spannend, omdat ik wist wat ik kon verwachten. Daarna volgenden er nog een reeks rijlessen waarin ik heel veel heb geleerd en echt het gevoel had dat het wel goed ging komen.

Examen doen

Na 25 lessen zei mijn instructeur dat ik klaar was voor het praktijkexamen. Toen werd ik toch wel weer een beetje zenuwachtig, want dat zou het moment zijn waarop ik het echt moest laten zien. Op de dag van mijn examen kwam de instructeur mij thuis ophalen en kreeg ik nog een rijles. Daarna volgde gelijk het examen. Alles ging voorspoedig. De bijzondere verrichtingen gingen zelfs allemaal goed. Ik was dus geslaagd!!

Dus zoek jij een rijschool voor jouw eerste rijles in Arnhem? Neem dan zeker eens contact op met rijschool Snell. Ik weet zeker dat dit dan niet bij die ene rijles blijft!

Dit vind je misschien ook leuk...