27 november 2021
afwikkeling erfenis executeur

Tips voor het schrijven van een testament

Het schrijven van een testament kan heel lastig zijn. Veel mensen vinden het ook moeilijk om hier bij leven over na te denken, maar het is wel van belang om dit te doen. Zo voorkom je namelijk dat je erfgenamen straks lang bezig zijn met het verdelen van de boedel. Maar wat moet je nu in je testament schrijven? in dit artikel geven we je een paar tips hoe je een afwikkeling erfenis executeur kunt inschakelen.

afwikkeling erfenis executeur
  1. Ga in gesprek met de erfgenamen

Het is slim om voordat je aan de slag gaat met het testament eerst in gesprek te gaan met de erfgenamen. Je kunt natuurlijk zelf vastleggen wie wat wil hebben, maar je weet niet precies wat ze zelf graag zouden willen. Ga daarom met alle erfgenamen in gesprek en vraag welke spullen zij graag willen.

Zijn er meerdere erfgenamen die graag een bepaald erfstuk zouden willen hebben? Dan kun je er ook voor kiezen om vast te leggen dat deze erfstukken straks door de familie moeten rouleren of onderling moeten worden geveild.

  1. Leg alles duidelijk vast

Bij het schrijven van het testament is het belangrijk dat het duidelijk is. Zorg ervoor dat alles zo goed en uitgebreid mogelijk is beschreven.